FABRICA

Unitatea care a închis cercul de business

Fabrica de produse lactate, construită în Parcul Industrial Bistrița Sud în urma unei investiții totale de peste 1,5 milioane euro, este elementul care a completat cercul de business al companiei: culturi vegetale, productie primara, procesare, distribuție. Sistemul este acum un circuit închis.

Finalizată la începutul anului 2021, fabrica este o investiție greenfield, care acoperă la sol o suprafață de cca. 1000 mp. Echipamentele achiziționate pentru prelucrarea laptelui și ambalare sunt de ultimă generație, complet automatizate, oferind produsului finit o siguranță sanitară maximă. Laptele trece printr-un sistem complex de conducte, fără a lua contact cu aerul și fără a fi manipulat în vreun fel de prezența umană.

Produsele lansate în piață imediat după deschiderea fabricii sunt: laptele dulce pentru consum, smântâna, iaurtul și sana (toate în câteva variante, funcție de conținutul de grăsime). În ambalaje cu un design foarte atrăgător, acestea ajung în vitrinele celor mai mari rețele de magazine locale din Bistrița-Năsăud și din județele limitrofe. Cel mai important argument însă pentru lactatele CENTANA este calitatea materiei prime – laptele – provenit exclusiv din ferma proprie, de la Budacu de Jos. Și, această calitate se simte pregnant și în produsul finit.