CENTANA COM

o poveste de business “de la firul” ierbii

Există două categorii de afaceri românești, care au rezistat deceniilor și au ajuns la succes: cele care își trag seva din comunism – au fost fondate înainte de 1989, preluate de antreprenori privați, și duse spre succes – și cele fondate imediat după Revoluție, într-o piață incipientă, de antreprenori curajoși și vizionari.

Pentru prima categorie, a fost mult mai simplu. Noii proprietari ai fostelor întreprinderi comuniste nu au pornit de la zero. Aveau facilitățile de producție, spațiile de vânzare, angajați, portofoliu de clienți, poate și capital în cont. Afacerile din a doua categorie sunt însă cele care merită aplauze și considerație maximă! Au pornit cu resurse puține, de la o simplă idee, pentru care fondatorii lor au riscat aproape totul.

CENTANA COM este una dintre acele afaceri pornite, în 1992, “de la firul ierbii”.

A fost între primele companii care au făcut comerț cu ridicata în Bistrița-Năsăud și se numără printre pionierii distribuției la nivel regional, începând cu anii 2000.

Astăzi, CENTANA COM este cel mai mare distribuitor de produse alimentare din județ, cu un portofoliu de sute de magazine și peste 1000 de produse. La finalul anilor 2008, fondatorii au adăugat Divizia de Zootehnie, construind o fermă de vaci pentru lapte la Budacu de Jos, și, începând din 2021, Divizia de Lactate, pornind producția într-o fabrica ultramodernă, construită cu fonduri europene, în Parcul Industrial de la Sărata.

CENTANA COM este o poveste frumoasă de succes, în spatele căreia stau însă trei decenii de muncă asiduă, de pregătiri, de planuri, de investiții, de obstacole depășite.

“Dezvoltarea noastră s-a produs organic, timp de 30 de ani. Nu am ars etape, nu am construit pe aer, am gândit totul în cele mai mici detalii. Ne-am construit o reputație foarte bună în piață, pe care intenționăm să o păstrăm intactă. Pe lângă o echipă de oameni foarte unită și loială, reputația este cel mai prețios lucru pe care l-am câștigat în aceste decenii!”

Proprietarii CENTANA COM