Centana

Consumă lapte pentru o sănătate de fier!

Specialiștii consideră laptele drept unul dintre cele mai importante produse alimentare, datorită compoziției chimice complexe și valorii biologice. Acesta, pe lângă conținutul mediu de apă de 87,5%, mai are în componența sa peste 100 de substanțe necesare organismului: toți cei 20 aminoacizi, 10 acizi grași, 25 de vitamine și 45 de elemente minerale. În mediu, un pahar cu lapte oferă organismului: 13% din doza zilnică recomandată de proteine; 21% din doza de vitamina D; 35% din necesarul de calciu; 18% din doza de fosfor; 11% din cea de seleniu; 22% din necesarul de vitamina B2; 35 mg de acizi grași.

 

Laptele este un aliment viu, bacteriile lactice oferind diversitatea de gust și consistență produselor lactate. Aceste bacterii ajung în organismul uman, unde echilibrează și regenerează flora bacteriană responsabilă atât pentru imunitate cât și pentru o digestie mai bună.

 

 

Beneficiile principalelor elemente nutritive din componența laptelui

 

Calciul contribuie la dezvoltarea și întărirea oaselor și a dinților

Proteinele sunt o sursă de energie și ajută la regenerarea țesutului muscular

Potasiul menține tensiunea arterială în limitele normale

Fosforul ajută la întărirea oaselor și la generarea energiei

Vitamina D favorizează menținerea sănătății oaselor

Vitamina B12 are un rol important în formarea globulelor roșii și în menținerea sănătății țesutului nervos

Vitamina A susține sistemul imunitar, sănătatea ochilor și a pielii

Riboflavinele transformă alimentele în energie

Niacina metabolizează zaharurile în acizi grași